Techniek

Casio Calculator

Internettechnologie veranderd snel en daarin willen we allemaal vooraan meelopen. Techniek is belangrijk bij Alfanumeriek. Omdat het speelveld erg ruim is heeft Alfanumeriek gekozen voor Microsoft en Google, en Open Source producten en moderne open standaarden.

Mobile first en responsive design

Responsive Design

Mobile first en responsive design zijn een manier om een website te ontwikkelen zodat de website ook goed werkt op uw mobiel. Het komt er op neer dat er voor het eenvoudigste apparaat (mobile) een eenvoudige basis wordt neergezet. Voor een groter en krachtiger apparaat (dektop/laptop) wordt dit ontwerp uitgebreid en/of anders getoond. Er is dus altijd maar één website, dat scheelt aanmerkelijk in de kosten en de kans op fouten. Responsive design maakt dit compleet door functionaliteit toe te voegen zodra een apparaat dit ondersteund, de afmetingen zijn daarbij van ondergeschikt belang. Een moderne browser kan drop-shadows maken onder teksten, oudere browsers kunnen dat niet en een braille bordje uiteraard helemaal niet. Met behulp van responsive design worden de mogelijkheden van ieder apparaat benut zonder dat de werking op "mindere" apparaten achteruit gaat.

ASP.NET

Asp.net

Websites worden gebouwd met behulp van het .NET framework. Dit is een van de meest gebruikte systemen. Het is snel en stabiel en wordt onderhouden door één van de bekendste software fabrikanten: Microsoft. Er zijn geen licentiekosten aan verbonden en een deel van de broncode is openbaar. Er zijn veel open source producten beschikbaar die gemaakt zijn voor het .NET framework. 

SQL Server

Sql Server 2005 2008 2012

Misschien wel de beste database server die er bestaat. Voor "kleine" hoeveelheden gegevens, tot 4GB, kan de gratis Express editie ingezet.

HTML 5 & CSS 3 en Twitter Bootstrap

Html5 Css3

Alle grote browsers ondersteunen HTML 5 en CSS 3. Het grootste voordeel zit in het feit dat HTML en CSS minder afhankelijk zullen worden van extra talen en plugins zoals Flash of Javascript voor het bereiken van bepaalde effecten of voor het weergeven van animaties en video materiaal. Twitter Bootstrap is een populair mobile first framework waarmee snel een degelijke website te realiseren is, HTML 5 en CSS 3 wordt er optimaal in gebruikt. In Twitter Bootstrap zitten enorm veel best practises en het is geheel gratis.

Javascript, jQuery en AngularJS

Angular JS

Functionaliteit in de browser wordt vaak geprogrammeerd in Javascript, bijvoorbeeld menu's en animaties. Iedere browser kent een variant van Javascript waardoor erg veel testwerk vereist is. Gelukkig bestaat er een open source Javascript library met een basis set functionaliteit die in elke browser hetzelfde resultaat heeft: jQuery. Het team ontwikkelaars van jQuery heeft als uitgangspunt genomen dat de functies in alle browsers werken. Dat wordt Cross-browser compabiliteit genoemd. Dit is feitelijk het grootste voordeel van jQuery. Daarnaast bestaan er veel modules op basis van jQuery waarmee snel en goedkoop functionaliteit toegevoegd kan worden. Tenslotte is er nieuwkomer AngularJS, een gratis toolkit van Google om moderne browser applicaties te bouwen. Jquery 

Elasticsearch

elasticsearchRazendsnel zoeken in enorme hoeveelheden gegevens doen we met Elasticsearch. Dit is de opensource searchengine waar ook hele grote websites en shops mee werken.