Goodies

Free

Mooi en goed kan best gratis zijn. Van onderstaande goodies wordt veel gebruik gemaakt en buiten een beetje moeite kost dat helemaal niets.

Google Analytics

Googleanalytics

Google Analytics biedt krachtige opties voor het bijhouden van conversies voor iedereen die een website heeft, ongeacht of het een kleine hobbysite of een enorme online onderneming betreft. Het is een van de krachtigste oplossingen voor webanalyse die verkrijgbaar zijn en iedereen kan er gratis gebruik van maken. 

Open source fonts

Google Fonts

Lange tjd was het onmogelijk om op een website een eigen lettertype te gebruiken. Dankzij moderne webtechnieken en snelle browsers is dat geen probleem meer. Onder andere bij Google zijn gratis lettertypen te krijgen. De fonts worden ook nog eens door Google gehost worden , dus geen kosten aan dataverkeer!
google.com/fonts

Gratis grafisch ontwerp

In een template ligt de vormgeving van uw website vast. Zelf voegt u daar tekst en afbeeldingen aan toe. Er zijn veel gratis templates, de één beter of mooier dan de ander. Kijk bij uw keuze vooral naar functionaliteit en laat u niet verleiden door een paar mooie foto's; die zult u snel vervangen door uw eigen materiaal.

Html5upKijk bijvoorbeeld eens op:

Uiteraard kunt u ook een eigen ontwerp gebruiken of een ontwerp laten maken.

Een template aanpassen kan altijd, maar pas op. Het maken van goede html en css templates is een uiterst tijdrovende bezigheid. Zoek liever wat langer en laat u adviseren. Overigens is het met Umbraco redelijk makkelijk om een set templates te vervangen door een andere set. U kunt uw content dan blijven gebruiken, op een andere manier gepresenteerd. Dezelfde motor met een nieuwe carrosserie.

Stock foto's

Er zijn prachtige foto's die kosteloos beschikbaar worden gesteld. Leuk uitzoekwerk en schitterend resultaat.

Kijk bijvoorbeeld eens op:

Strawberry Splash